Wintersport

Wij hebben voor elke wintersporter de juiste en complete uitrusting. Wij bieden een 100% fit garantie bij op maat gemaakte skischoenen en geven de juiste ski garantie bij aankoop van ski’s, omdat wij alle ski’s zelf hebben getest. Ook verzorgen wij wintersportonderhoud in onze werkplaats en hebben wij een uitgebreid verhuurprogramma tegen voordelige tarieven, vele malen goedkoper dan in de skigebieden.

Skischoen op maat<br />
Skizool
skischoenen op maat Colada Weert Limburg Brabant skizool

Skischoenen op maat,
met 100% fit garantie!

Bootfitting! Binnen anderhalf uur volledig op maat gemaakte skischoenen met een op maat gemaakte skizool.

Skischoenen zijn wellicht het belangrijkste deel van je wintersportuitrusting.

Wij verstrekken een 100% fit garantie op skischoenen op maat in combinatie met skizooltjes op maat.

Pijn aan de voeten tijdens het skiën gaat ten koste van het skiplezier. Een goede pasvorm is de belangrijkste eigenschap bij skischoenen. De juiste skischoenen sluiten goed aan, ondersteunen daarbij je voeten, enkels en hiel, wat zorgt voor een goede overbrenging op de ski’s. Je moet daarbij wel voldoende ruimte overhouden bij de tenen voor het juiste comfort. Met skischoenen op maat is pijn aan de voeten verleden tijd. Voor elke voet hebben wij de juiste schoen.

Bekijk onderstaande uitleg over het proces.

Gezien de tijdsduur werken we hierbij op afspraak. Dit om extra wachttijd te voorkomen.

Maak een afspraak (beste per telefoon) en bel 0031495 – 53 26 03 of mail info@colada.nl.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Eerst wordt er een 3D scan en een statische en dynamische voetanalyse uitgevoerd waarbij er gekeken wordt naar het type voet, de breedte en lengte van de voet, de hoogte van de wreef, het onderbeen hak en hiel plus de kuitomvang. Tevens wordt er gekeken of er problemen of klachten zijn geweest met voorgaande skischoenen. Ook het type skiër en ervaring speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de juiste skischoen, voornamelijk bij het bepalen van de stugheid/flex van de schoen.
Na deze analyse wordt er gestart met kiezen van de juiste skischoen en het opbouwen van de skischoen op maat. Hierbij is de volgende stap een skizooltje op maat.

Deze zool zorgt voor de juiste ondersteuning onder de volledige voet en vormt de basis voor het vormen van de op maat gemaakte skischoen. Het zorgt tevens voor een goede doorbloeding van de voet welke ook bijdraagt aan het voorkomen van koude, tintelende en verkrampte voeten tijdens het skiën.
Gestart wordt met het maken van een vacuüm afdruk van de voet. Het zooltje wordt verwarmt in een oven. Nadat het zooltje warm is wordt deze in de vacuüm afdruk gelegd en dient deze een paar minuten af te koelen onder de voet. Vervolgens worden de zooltjes verder op maat gemaakt voor de skischoenen.

Nadat de skizool gereed is en de juiste skischoen is gekozen worden de schoenen op maat gemaakt. De buitenschaal van de schoen gaat in een speciale oven en de binnenschoen op een föhn. Als de schoen warm is, stapt men er, met binnenschoen voorzien van de skizool, in. Vervolgens neemt men plaats op een apparaat. Dan wordt er een compressiezak om elke skischoen aangebracht en aangesloten op een compressor. Door de compressiezakken op te blazen wordt de nog warme schaal volledig naar de vorm van de voet gevormd. Het hele vormproces neemt enkele minuten in beslag, waarna de schoen wordt afgekoeld met een coldpack. Daarna zijn we in totaal een tot anderhalf uur verder en zijn de skischoenen op maat gereed. Skiën kan pas twaalf uur nadat de skischoenen zijn gevormd, de buitenschalen zijn dan weer volledig uitgehard.

Gezien bij RTL Snowmagazine! RTL SnowMagazine is een tv-programma waarbij de gidsen op zoek gaan naar de leukste skigebieden, routes en afdalingen. Tevens komen wintersportspecialisten aan het woord over ski of snowboard -schoenen en accessoires. Bekijk onderstaande video van een van de bezoeken aan onze winkel.

Skiën ging nog nooit zo gemakkelijk door de directe overbrenging en het comfort, een veel gehoorde reactie van enthousiaste gebruikers!

FISCHER Vacuum Fit

Wij zijn officieel dealer van Fischer Vacuum Fit. De gehele Fischer Vacuum collectie is bij ons verkrijgbaar.

Wintersport onderhoud

Ski’s en snowboards dienen afhankelijk van het gebruik minstens jaarlijks geslepen en gewaxt te worden voor optimaal vakantieplezier. Wij plegen wintersportonderhoud volledig in eigen werkplaats.

Hierbij is er ook een klaar terwijl u wacht service, informeer naar de mogelijkheden.

Indien er schade is ontstaan aan het belaag door bijvoorbeeld het raken van een steentje tijdens het skiën of snowboarden, dient het belaag te worden gerepareerd. Hierbij wordt het belaag opgevuld met speciaal belaagmateriaal.

Met onze volautomatische Wintersteiger Mercury onderhoudsmachine worden de staalkanten in het juiste aantal graden, volledig braamvrij geslepen. In het belaag wordt het juiste profiel aangebracht voor maximale grip en optimaal comfort (zoals bij een autoband). De ski ‘s of het snowboard zijn na het waxen en slijpen dan weer als nieuw. Na het aanbrengen en uitborstelen van een nieuwe wax laag zijn ze klaar voor gebruik.

Afstellen ski’s

Het advies is om bij ski’s jaarlijks de binding te laten testen en af te stellen op een professionele testbank. Hierbij wordt op basis van uw persoonlijke gegevens (leeftijd, lichaamslengte, gewicht, ski-ervaring, zool-lengte) de val gesimuleerd, zodat de binding zeker tijdig opengaat bij een eventuele val. De binding heeft namelijk vaak een jaar lang stilgestaan en mogelijk is ook uw gewicht gewijzigd (een van de variabele bij het afstellen).

De kosten van het onderhoud zijn afhankelijk van de staat van de ski’s of het snowboard. Zo kost een ski normaal safe service beurt (inclusief afstellen) bijvoorbeeld € 36.99. Dit is inclusief ski waxen en slijpen

Laat u adviseren door een van onze medewerkers!

Tip!

Het is raadzaam om afhankelijk van de sneeuwomstandigheden en afgelegde afstanden om de tweede dagen de ski’s of het snowboard te voorzien van nieuwe wax, dit zorgt ervoor dat de poriën van het belaag gevuld blijven en u maximaal glijcomfort blijft behouden.

Juiste ski garantie

Bij het kopen ski’s is het vaak moeilijk er zeker van te zijn dat de ski voldoet aan uw wensen. Er zijn zoveel typen en merken ski’s te verkrijgen. Dit is bij ons geen probleem, wij verstrekken bij aankoop van ski’s namelijk een juiste ski garantie.

Dit houdt in dat wij, nadat wij uw wensen en ski-ervaring hebben besproken, u de juiste ski kunnen adviseren. Wij testen namelijk jaarlijks alle ski’s met ons gedifferentieerd testteam voordat we deze inkopen. Daardoor weten we exact de eigenschappen van de ski’s en kunnen we beste modellen (prijs/kwaliteit) inkopen, om  u vervolgens de juiste ski te kunnen adviseren. 

De juiste skigarantie houdt in dat indien uw aangekochte ski’s niet bevallen, u deze kunt omruilen voor een andere ski welke beter aansluit bij hetgeen u miste bij de aangekochte ski.

skiverhuur limburg nederland Colada Weert brabant huur skischoenen ski's

Huren van ski’s en snowboard

Ook verhuren wij ski’s, skischoenen, snowboard en snowboardschoenen. Dit scheelt u een hoop gedoe op vakantie en bespaart u veel geld ten opzichte van de skigebieden.

Wij hebben geen klassen zoals in de skigebieden, hierin ontvangt u bij ons altijd de hoogst klasse, recente modellen.

Zo kost 13 dagen skihuur met skischoenen € 129,99. Voor kinderen (ski lengte tot 140 cm) kost dit € 79,99. (Prijzen zijn onder voorbehoud)

Op afspraak

Reserveren van wintersport huur vindt plaats op afspraak. Tijdens de afspraak worden de wensen besproken en de materialen gepast en ingepland.

Onze merken

colada weert schoenen logos
colada weert schoenen logos
colada weert schoenen logos
colada weert schoenen logos
colada weert schoenen logos
colada weert schoenen logos
colada weert schoenen logos
colada weert schoenen logos
colada weert schoenen logos
colada weert schoenen logos
colada weert schoenen logos
colada weert schoenen logos
colada weert schoenen logos
colada weert schoenen logos
colada weert schoenen logos
colada weert schoenen logos
colada weert schoenen logos
colada weert schoenen logos